- Autor: michalka1986
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Valfruta raj pyré | 200 |
Paprika žlutá | 90 |
Paprika červená | 90 |
Cuketa | 200 |
Cibule | 90 |
Česnek | 15 |
Lilek | 250 |
Olej palmojádrový, kokosový | 30 |
Dochucovadla:
sůl, tymián, rozmarýn, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 2206 kJ
Bílkoviny (g): 10,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 52,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 735 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 17.3, SAFA (g): 8.7, Cukry (g): 10.7, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
na olivovém oleji opéct všechnu zeleninu do zlatova: nejprve lilek, potom papriku, cibuli, nakonec cuketu až je zelenina hotová, přidat rajčatové pyré, pokud je potřeba, trochu vody (směs má být hustá, zelenina nemá plavat v omáčce) dochutit solí, tymiánem, rozmarýnem a bobkovým listem, je možné mírně pocukrovat Ratatouille se podává obvykle jako příloha, například k rybě, hovězímu masu apod., ale může se jíst i samostatně
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.